ثبت نام

ارکستر سازهای ملی ایرانی در دومین شب از جشنواره موسیقی فجر + گزارش تصویری

سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر – ارکستر سازهای ملی ایران – پارس نوا (۶)
ب

ارکستر سازهای ملی ایرانی در دومین شب از جشنواره موسیقی فجر

پارس نوا: در دومین شب از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر تالار وحدت میزبان اجرای ارکستر سازهای ملی به رهبری علی اکبر قربانی شد.

علی‌اکبر قربانی رهبر ارکستر سازهای ملی ایران درباره اجرای گروه خود در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر گفت: اعضای گروه به همراه خواننده و نوازنده و سولیست و من ۱۷ نفر هستیم که همه نوازنده‌ها از سازهای ملی ایرانی استفاده می‌کنند. در واقع تمام قطعات با تار و تنبک، عود، قیچک، سنتور و سازهای ضربی اجرا می‌شود.

قربانی هم‌چنین افزود: طبق روال همه ارکسترهای ملی یک پیانو هم کنار باقی سازها خواهیم داشت. چراکه کارهایی که اجرا می‌کنیم همه تنظیم شده است و به همین دلیل نیاز داریم تا یک ساز‌ هارمونیک هم داشته باشیم.

این آهنگساز در توضیح زمان اجرای خود گفت: اجرای ارکستر سازهای ملی ایران ۲۵ بهمن ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت خواهد بود.

وی همچنین توضیح داد: در این اجرا چند اثر از استاد فخرالدینی انتخاب شده و چند قطعه هم از آثار خود بنده است. قربانی هم چنین گفت: قطعاتی هم از آثار گذشتگان است که در سی‌وچهارمین جشنواره موسیقی آن‌ها را اجرا می‌کنیم.

خالق “سوئیت سمفونیک معراج”با تأکید بر اینکه پایه اصلی اجرای ارکستر سازهای ملی ایرانی، از قطعات آهنگسازان ایرانی است گفت: خواننده گروه وحید تاج است. البته برخی قطعات هم بدون کلام است که تنها با ارکستر اجرا می‌شود. همچنین چند قطعه با آقای امین غفاری که سولیست ویولن هستند کار کردیم که به‌صورت ویولن و ارکستر اجرا می‌شود. سولیست ویولن ما هم قطعات ایرانی اجرا می‌کند اما برای چاشنی کار، چند قطعه کلاسیک نیز می‌نوازد.

قربانی همچنین درباره تم اصلی جشنواره امسال که توجه به آهنگسازان ایرانی است گفت: موضوع امسال جشنواره برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هرچند که من معتقدم ارتباط ما با آهنگسازان خارجی هم باید حفظ شود اما باید موسیقی ایرانی و آهنگسازان ایرانی در درجه اول برایمان اهمیت داشته باشد. وی با اشاره به کمبود موسیقی ارکستری گفت: توجه به آهنگسازان ایرانی می‌تواند باعث شود به موسیقی ارکستری نیز توجه ویژه‌ای شود چراکه کمبود رپرتوار در این زمینه آسیب جدی وارد کرده است.

وی هم چنین افزود: “چه خوب که آهنگسازان ایرانی آثار ارکستری در ژانر موسیقی ایرانی بسازند تا این کمبود هم کم‌کم بتواند جبران شود و موسیقی ایرانی بیش از پیش خود را نشان دهد.

گزارش متنی: هنر آنلاین / عکس از غزل غنیمی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *