ثبت نام

آخرین اثر «فرهنگ شریف» منتشر شد

sharif
ب

آخرین اثر «فرهنگ شریف» منتشر شدsharif

پارس نوا: آلبوم موسیقی «شیدای من»، آخرین اثر از زنده‌یاد فرهنگ شریف، منتشر شد.

به نقل از روابط عمومی این اثر، «شیدای من»، مجموعه‌ای است از نواخته‌های استاد فقید «فرهنگ شریف» در کهنسالی و در سن هفتاد و سه‌سالگی که در دو بخش مجزای ابوعطا و همایون نواخته و راهی بازار موسیقی شده است.

بنا بر اعلام، شریف در اثر اخیر خود با ابداعاتی که در نحوه انگشت‌گذاری و مضراب‌زنی در نقاط مختلف سیم‌های تار انجام داده، از تار صدایی متفاوت به وجود آورده است.

این هنرمند فقید درباره «شیدای من» گفته بود: در این اثر از ابتکاراتی استفاده شده که در موسیقی ما کاملاً بی‌سابقه است. من کوک‌های مخصوص را کشف و قطعاتی را که پرده آن در پرده ساز تار نیست، ارائه کردم که تا به امروز جایی شنیده نشده است.

«فرهنگ شریف» متولد سال ۱۳۱۰ در آملِ مازندران بود. تار را از «عبدالحسین شهنازی» آموخت و از محضر «مرتضی نی‌داوود» نیز بهره برد. شیوه نوازندگی او مسیر متفاوتی را پیمود و سبکی جدید را پدید آورد. خیلی زود به یکی از نوازندگان حرفه‌ای تبدیل شد و سال‌ها در رادیو در برنامه‌های مختلف آن هنرنمایی کرد. شریف یکی از بیشترین تعداد حضور در برنامه گل‌های رادیو را داشت و در طول فعالیت هنری‌اش یا هنرمندانی همچون شجریان، ایرج، خوانساری، قوامی، بنان، تاج، افتخاری و خیلی از هنرمندان دیگر همکاری داشت. وی سال‌ها در زمینه‌ موسیقی و تکنوازی فعالیت داشت و آثار فراوانی از خود برجای گذاشت. اوایل دهه ۸۰ به فرهنگ شریف نشان درجه یک هنری معادل مدرک دکترا اعطا و وی به عنوان چهره‌ ماندگار انتخاب شد. «پیوند مهر» یکی از آثار مهم اوست که به همراه «محمدرضا شجریان» برنامه‌ای در شور و ابوعطا اجرا کرده‌اند. «زمرد»، «کرشمه» و «عشاق» از دیگر آلبوم‌هایی هستند که از این استاد فقید منتشر شده‌اند. از ویژگی‌های ساز شریف می‌توان به درنگ‌های بیشتر نسبت به نوازندگان گذشته و صدادهی متفاوت ساز اشاره کرد. در ضمن جمله‌بندی‌های منحصر به فردی داشت و از گلیساندو یا همان مالش زیاد استفاده می‌کرد.

ساز شریف به پراحساس بودن شهرت دارد و همیشه در اجرای ابوعطا جلوه‌ای دوچندان پیدا می‌کند. در «شیدای من» ما شاهد این تلاقی و در ضمن تجربه کهنسالی استاد در کنا هم هستیم. مطابق معمولِ تکنوازی‌های شریف، قطعات و چهارمضراب‌های فراوانی در کار او مشاهده می‌شود و در این قطعات «سعید رودباری» با ساز تنبک، شریف را همراهی می‌کند. در بخش دوم دستگاه همایون اجرا شده است و در گوشه‌های مختلف آن قطعات مترآزاد و ضربی شنیده می‌شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *